BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 31.03.2016| Okunma Sayısı: 4943

BASIN AÇIKLAMASI

Karaman Baro başkanı Av. Oktay Yılmaz, 31 Mart 2015 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesinin yıldönümünde bir açıklama yaptı.

Hukuk camiası olarak acıyı halen yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Yılmaz, ‘’Aradan geçen zaman içerisinde terörle mücadele ve Adalet dağıtmadaki kararlılığımızdan bir eksilme söz konusu değildir’’ dedi. Kaos ortamı hedeflendiğine dikkat çeken Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz açıklamasında şu sözlere yer verdi;

‘’Tıpkı vefat ettiği dönemde olduğu gibi yeniden ifade etmem gerekirse, Kiraz’a yapılan saldırı, onun şahsında tüm yargı mensuplarına ve yargı çalışanlarına yapılan bir eylemdir. Cumhuriyet savcımıza yönelik yapılan terör saldırısı adaletin tecellisi için her türlü fedakârlıkla çalışan, hukukun üstünlüğüne inanan, yargı mensuplarına yönelik bir sindirme, bir gözdağı verme, korkutma girişimidir. Alçakça ve pervasızca yapılan bir saldırıdır. Bu terör saldırısının arkasındaki zihniyeti biliyoruz. Bu zihniyet, insanlık suçu olan terör ile ulaşılmak istenen kargaşa ve kaos ortamını hedeflemektedir.

İnşallah caydırıcı ve sert tedbirler alınarak bu elim vakalar bir daha tekerrür etmez. Bu vesile ile terör saldırıları sonucu şehit düşen yargı mensuplarına, kahraman güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilerim’’

28.03.2024
AV. OKTAY YILMAZ

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.